Menu
Blog / Duurzaam leven

Wat is duurzaam?

Leuk, een zoektocht naar duurzaamheid en duurzame producten, maar wat is duurzaam nu eigenlijk? Als je het opzoekt in de Dikke van Dale krijg je drie verschillende betekenissen; 1. lang durend, 2. weinig aan slijtage of bederf onderhevig 3. het milieu weinig belastend. Waar het naar mijn idee op neer komt is zorgen dat onze aarde nog lang bewoonbaar blijft zodat niet alleen onze kinderen en kleinkinderen een mooie toekomst hebben maar ook de generaties daarna. Best een mooi doel toch? Alleen hoe zorgen we daar nu voor?

Tijdens mijn opleiding leerde ik de drie P’s; People, Planet, Profit. Belangrijk is dat deze drie met elkaar in evenwicht zijn en bedrijven kunnen hier een grote rol in spelen. Duurzaam ondernemen is dus erg belangrijk. Vaak zie ik bedrijven promoten dat ze duurzaam ondernemen. Maar wat doen ze dan eigenlijk? Bedrijven zijn bijvoorbeeld actief in het verminderen van de CO2-uitstoot, hebben een maatschappelijk plan voor het personeel of steunen goede doelen. Er zijn veel verschillende manieren om als bedrijf duurzaam te ondernemen. Wie weet moet ik daar maar eens een aparte blog aan besteden. Want zeggen dat je duurzaam onderneemt en daadwerkelijk duurzaam ondernemen zijn twee verschillende dingen!

Make the planet great again!

Wij moeten er samen voor zorgen dat we de aarde niet uitputten. Want ja daar zijn we nu echt mee bezig. Natuurlijke bronnen zoals olie, gas en bomen raken langzaam op en de grond wordt onvruchtbaar. Niet voor niets wil de Europese Unie de CO2 uitstoot verminderen en is dit een hot-topic in onze regering. Dus zowel de regering als bedrijven zijn steeds meer bezig met duurzaamheid. Kunnen we dan zelf niet ook aan de gang om onze mooie aarde leefbaar te houden? Dat denk ik zeker want een beter milieu begint bij jezelf. Maar waar begin je met een duurzaam leven? Moet je nu gelijk zonnepanelen aanschaffen en elektrisch gaan rijden of kun je ook op kleinere schaal iets betekenen? Het verduurzamen van je huis is zeker een goede optie maar daar komen vaak hoge kosten bij kijken. Wil jij het kleiner aanpakken? Download dan hier mijn 10 tips om te beginnen met een duurzamer leven. Tevens blijf ik verschillende blogs delen met tips voor verduurzaming, post ik over duurzame producten en deel ik graag lekkere vegetarische recepten met jullie! Doen jullie met mij mee en gaan we samen voor een mooiere, schonere en groenere aarde?

nl_NLDutch